Til dig, som gerne vil blive bedre til at synge

Sang­undervisning

Sangundervisning hos Vokalværkstedet handler om dig og din stemme. Det er en personlig udvikling af dine vokale færdigheder og din stemmes tekniske og udtryksmæssige muligheder. Processen er både sjov, seriøs og spændende og du får en mere stærk, smidig og udtryksfuld stemme.

Hos Vokalværkstedet er sangundervisning centreret omkring opbygningen af en sund og udtryksfuld sangstemme. Dette arbejde kan bedst beskrives med to undervisningsområder: ”Det sangtekniske” og ”Det udtryksmæssige”, som hos Vokalværkstedet går hånd i hånd gennem alle undervisningstimerne.

Det sangtekniske område handler om kropsholdning, vejrtrækning og støtte. Når der er opnået en god sangteknisk basis så arbejdes der videre med blandt andet registerkendskab, klang, dynamik, effekter og vokalmoderationer.

Det udtryksmæssige område handler om tekstforståelse og formidling, hvor vi arbejder med hvad du synger om og ikke kun hvordan du synger. Alt i alt vil du få udviklet din stemme og dit vokale udtryk, så du bliver en mere sikker og udtryksfuld sanger.

Sangundervisning til børn er også centreret omkring opbygningen af den sunde, spændingsfri stemme. Der er dog et anderledes fokus, hvor nysgerrighed og nærvær rangerer højt og mottoet ”Det er lysten, der driver værket” er meget rammende. Børn kan starte til sang når de er fyldt 10 år.

I Vokalværkstedet kommer der mange forskellige typer af sangere. Både nybegyndere og erfarne, og børn og voksne. Undervisningen er altid individuelt tilrettelagt, da der ikke er to mennesker og to forløb, som er ens.

Læs mere under prøvetime.

Sangundervisning hos Vokalværkstedet er blandt andet arbejdet med:

Basal sangteknik
Udvidet sangteknik
Tekstforståelse og fortolkning
Formidling og udtryk
Vokalmoderationer og de høje toner
Afhjælpning af kompensatoriske spændinger
Hvordan undgår man at blive hæs og slidt?

Udtalelser fra sang­undervisning

Tina har en indlevelse og et engagement som få. Vores datter har nu gået til sang et år, og hun elsker sangundervisningen hver uge. Tina er eminent dygtig til at anerkende og udvikle de små nye sangere og musikere, og vores datter er vokset så meget i Tinas hænder. Tak for sang, selvtillid og smil i lange baner!
Kristina Bergstedt, mor til Astrid på 10 år

“Aha – på den måde…” Den oplevelse fik jeg flere gange under mit forløb med sangtræning hos Tina. Jeg gik altid derfra med en positiv, opløftet energi, og jeg fik brugbare redskaber med hjem til at arbejde videre med sangtræningen. Samtidig med at Tina er meget musikalsk dygtig, er hun nem og rar at omgås, og hun har en meget stor evne til at se folk, hvor de er.
Mette Faber, Organist ved Grejs Kirke

Sjov, sej og super engageret sanglærer. Jeg har fået mange forskellige redskaber til at styrke min stemme og hver time bringer byder på nye oplevelser og indsigter. Jeg er så glad for min sangundervisning hos Tina
Joan Hingeberg, 43 år

Jeg har altid gerne ville synge, men jeg bliver altid genert. Nu er jeg blevet mere tryg for Tina er god til at forklare ting og få mig til at forstå, hvordan jeg kan få min lyd bedre ud. Jeg glemmer helt at være genert, fordi det føles virkelig som om at Tina forstår en. Hun ved lige præcis hvordan man har det og hvad man har brug at synge. Jeg er så glad for at gå til sang hos Tina.
Smilla Porsmose-Overgaard, 10 år

Jeg har gået til sang hos Tina i snart 4 år. Jeg har udviklet min stemme og sangteknikker i Tinas trygge, anerkendende og altid positive univers. Det, at jeg har sunget til små og større arrangementer hos Vokalværkstedet har boostet mit mod og min selvtillid. Tak Tina og jeg elsker stadig at synge hos dig 🙂
Julie Blomstrøm, 15 år

Hos Tina har jeg lært mange nye sange og det er jeg helt vild med. Når jeg har været til sangtime, får jeg nogle øvelser og ting jeg skal arbejde med derhjemme, fx har jeg lært om vejrtrækningen, og det er vigtigt, for så synger jeg bedre og slapper også bedre af. Jeg er rigtig glad for at gå til sang hos Tina.
Valdemar Oscar Munck, 13 år