Til dig, som drømmer om at lade fingrene flyve hen over klaverets tangenter

Klaver­undervisning

Klaverundervisning hos Vokalværkstedet handler om dig og dit klaverspil, uanset om du er nybegynder, øvet, barn eller voksen. Undervisningen er en personlig og alsidig udvikling af dine færdigheder på klaver, og processen er både spændende og sjov.

Hos Vokalværkstedet tilrettelægges klaverundervisningen ud fra dit niveau, dine forudsætninger og dine ønsker. Indholdet i timerne er centreret omkring opbygningen af et godt teknisk fundament, en musikteoretisk forståelse og en udtryksfuld spillestil.

Det klavertekniske område handler blandt andet om, hvordan du sidder bedst ved klaveret, hvordan din håndstilling er og hvordan du bedst bruger dine fingre på tangenterne.

Det musikteoretiske område handler om at lære noderne og nodesystemet at kende, men vil også indeholde gehørtræning, hørelære (spil-efter) og akkordspil.

Det udtryksmæssige område handler om indlevelse og formidling af den musik du spiller. Du vil få en lang række værktøjer, så du får mulighed for at opbygge og forme musikken som netop du synes den skal være.

Klaver­undervisning til børn

Klaverundervisning til børn er centreret omkring de samme tre områder som til voksne, men her går leg og læring hånd i hånd. Det betyder blandt andet at nysgerrighed, udforskning og nærvær rangerer højt, og mottoet ”Det er lysten, der driver værket” er meget rammende. De klavertekniske udfordringer bliver dermed præsenteret i forskellige indpakninger, så det bliver sjovt og nemt at lære. Børn kan starte til klaver når de er fyldt 10 år.

Alle forløb starter med en prøvetime.

C

Klaverundervisning hos Vokalværkstedet indeholder:

Basal klaverteknik
Udvidet klaverteknik
Nodelære: Noder og nodesystemet
Akkorder og klaverstrums
Akkompagnement til egen sang
Undervisning på Ipad
Gehørspil og hørelære
Komposition af egen musik

Udtalelser fra klaver­undervisning

Min datter har lært rigtig meget på de to år, og hun kommer altid glad og motiveret hjem fra klaverundervisning hos Tina. Hvad mere kan en mor ønske sig?
Marianne Hansen, mor til elev på 11 år

Tina er af den sjældne type mennesker, der formår at sætte sig i den andens sted, motivere og løfte, for på den måde at give eleven lyst til at lære. Meget inspirerende at være vidne til! TAK for nogle gode sæsoner.
John Petersen, far til Hanna på 12 år

Noah har gået til klaver hos Tina i 2 år, og han glæder sig hver gang. Han har lært at koncentrere sig om sit klaverspil og bliver kun bedre og bedre. Musikken er en ting, men det musikken gør ved ham er en anden, for Tina og hendes undervisning giver ham et boost i selvværdet som er helt fantastisk. Noah siger: ”Det er sjovt, det er hyggeligt og så er Tina bare sød”
Charlotte Nyeng Krause, mor til Noah på 12 år