Til alle jer, som gerne vil synge mere i hverdagen

Firmaworkshops

Syng mere!

Syng Mere! er en vision om at få indført mere sang på de danske arbejdspladser. Det er Vokalværkstedets mission at der skal synges mere, da det – udover at være sjovt og udfordrende – har mange gevinster af både social og sundhedsmæssig karakter.

Fællessang styrker fællesskabet, det er der ingen tvivl om! Men fællessang styrker også koncentrationsevnen både på det individuelle plan og som gruppe. Det at synge sammen kan give en skærpet opmærksomhed ind i en gruppe ligesom det også kan give et tiltrængt energiboost til en lang arbejds- eller mødedag.

Der er forskning der peger på, at fællessang også har adskillige gode sundhedsmæssige aspekter, især indenfor stressforskning. At synge er i høj grad stressreducerende, blandt andet fordi vejrtrækningsrytmen og åndedrætsvolumen ændres, så kroppens optag af ilt forøges og pulsen sænkes. Det er nogle af de samme fordele som opnås ved meditation og mindfulness, så alt i alt er der mange fordele ved at synge, allerhelst sammen.

Omdrejningspunktet i Syng Mere er fællessangen og fællesskabet. Repertoiret er primært de mange danske sange fra vores danske sangskattekiste . De kan være fra Højskolesangbogen, Melodibogen, Salmebogen, DGI-sangbogen eller noget helt andet. Til nogle workshops vil der også være engelsksprogede sange, men det kommer alt sammen an på hvad du som arrangør ønsker. Hovedsagen er, at vi skal synge mere – sammen.

Udtalelser fra firmaworkshops

 

Vi brugte Tina i forbindelse med kommunens store nytårskur 2018. Tina formåede, at få alle 715 deltagere til at synge med – det var en fest! De fik en oplevelse de sent vil glemme. Samarbejdet med Tina var professionelt og forløb rigtig fint hele vejen igennem.
Mette Engleson. Koordinator ved Middelfart Kommune

Tina er en bragende dygtig sanger, musikunderviser og korpædagog. Der er aldrig grund til at bekymre sig om det faglige indhold af hendes workshops: Man roligt regne med, at Tina får det bedst mulige ud af situationen, og et musikalsk resultat af høj kvalitet. Dertil kommer at Tina er et venligt, humoristisk og omsorgsfuldt menneske at arbejde sammen med.
Musikproducent Johannes Konstantin Neergaard, Tonesprog

Som medlem af bestyrelsen i vores personaleforening har jeg flere gange haft fornøjelsen af at samarbejde med Tina. Hun har stået for at arrangere korworkshops, hvor formålet dels har været, at lære noget om at bruge stemmen, og dels at vi som kolleger i en stor organisation lærer hinanden at kende.
Det har været nemt at få aftalt rammerne om disse workshops med Tina: hun har haft gode og konkrete forslag, og har været meget fleksibel med tid og sted, så vi kunne få det til at gå op.
Jeg har også været med som deltager i arrangementerne, og jeg har hver gang beundret, hvordan Tina i løbet af kort tid kan få en flok novicer til at synge, og ikke mindst synge sammen, så det kommer til at lyde af noget. Jeg er hver gang gået fra disse arrangementer med et smil på læben, og smilet kommer frem igen, hver gang jeg støder på en af de kolleger, jeg sang sammen med.
Tove Zöga Larsen, Lektor ved Erhvervsakademiet Lillebælt

Workshops

Vokalværkstedet tilbyder en række forskellige workshops, som alle har et særligt fokus.
Har du noget andet i tankerne så er du naturligvis meget velkommen til at kontakte Vokalværkstedet på tlf. 23 28 87 11

  • Morgensang – Kom godt i gang
  • Fyraftenssang – Slut dagen af sammen
  • Fællessang – få alle med
  • Sang mod stress – sang som middel til stressreduktion
  • Boost – 15 minutters powersang.
  • EnergySing – 25 minutters energigivende fællessang